Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

SIRKULÆRØKONOMI – CIRCULAR NORWAY OG TRE BEDRIFTSCASE

14 september | 10:00 am 12:00 pm

Dette webinaret byr på 4 interessante foredrag; Vi starter med et innlegg med Alexander Christensen i Circular Norway som forteller hva sirkulærøkonomi er og innebærer. Han går også gjennom 8 nøkkelprisnispper innen sirkulærøkonomi. Del to består av innlegg fra industribedriftene Schütz, Wonderland og «Sirkulære Husøy». Rune Kjelsrud fra Sør Hedmark Næringshage leder oss gjennom seminaret.

Detaljert program:

  • Alexander Christensen, Circular Norway forteller hva sirkulærøkonomi er og innebærer. Han går også gjennom deres 8 nøkkelprinsipper for sirkulærøkonomi.
  • Ingvild Isene fra Schütz deler erfaringer og resultater fra deres samarbeidsprosjekt innen sirkulærøkonomi med Mapei
  • Marie Stenäng fra Wonderland holder foredraget «WondeRest – det største miljøprosjektet i norsk møbelhistorie», hvor hun forteller om hvordan Wonderland sammen med leverandører og forskere har jobbet grundig med sitt hovedmål; å halvere miljøavtrykket til en seng. Vi får høre hvordan de har jobbet for å nå målet, og hvilken betydning prosjektet har hatt for selskapet og deres partnere.
  • Bente Baugstø fra Rogaland Ressurssenter orienterer om industriell symbiose-prosjektet «Sirkulære Husøy». Dette er et forprosjekt som er gjennomført i fiskerihavnen Husøy i Karmøy kommune. I prosjektet har Næringshagen kartlagt ulike ressurser og utslipp, og planer for hvordan bedriftene skal samarbeide om utnyttelse og gjenbruk av ressurser.
  • Hans Kristian Torske, kunderådgiver klynger ved Innovasjon Norge, orienterer om muligheter for finansiering til sirkulær-prosjekter gjennom ordningen «Samarbeid om sirkulære verdikjeder»

Digitalt

Næringshagene i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *